Huidige fase en omleidingen

De werken in Waaslandhaven-Noord bevinden zich momenteel in de eerste fase: het bouwen van de nieuwe brug. Ook de tweede fase is reeds gestart. In deze fase worden grondwerken uitgevoerd binnen de huidige rotonde en voor de nieuwe rijstroken op de Ploegweg en de Oudedijk.

Wat

De eerste fase omvat een studiefase, het inrichten van de bouwplaats en het effectief bouwen van de nieuwe brug. De brug is zo ontworpen dat de liggers in één overspanning worden gemaakt en er dus geen middenpijler nodig is. Op die manier wordt de hinder op de R2 zo beperkt mogelijk gemaakt.

In de tweede fase start men met de grondwerken binnen de huidige rotonde en voor het aanleggen van de nieuwe rijstroken op de Ploegweg en de Oudedijk. 

 

Duur

De eerste fase start in maart 2017 en loopt tot januari 2018. De studiefase en de voorbereidende werken zijn achter de rug en momenteel is men bezig met het bouwen van de brug.

Ondertussen is ook de tweede fase gestart. Het einde van deze fase is eveneens voorzien in januari 2018.

Impact op het verkeer
  • De rijstroken op de R2 worden ter hoogte van de bouw van de brug versmald in beide richtingen (minimum breedte per rijstrook is 3 meter). Er is geen hinder op de rotonde of andere wegen.
  • Tijdens deze fase wordt de R2 volledig afgesloten van zaterdag 14 oktober 5u.30 tot zondag 15 oktober 20u.30; het verkeer wordt dan omgeleid via de op- en afritten.
Het verkeer wordt omgeleid via de op- en afritten.
WLHN fase 1 snede
Nummer voor dringende vragen

+32 (0)499 77 47 74